Loading...
Facebook Google
X
Download je gratis E-Book

Tevredenheid en welbevinden

Om jezelf te helen van oude lasten en trauma’s is vergeving ervaren noodzakelijk.

Menses die in hun leven groot onrecht hebben ervaren, zeggen vaak dat zij „die-en-die“ nooit zullen vergeven voor de pijn die hen is aangedaan. Ze zouden liever sterven dan die persoon vergeven. Deze keuze kan veranderen wanneer ze zich realiseren dat vergeving een cadeau voor jezelf is.

Vergeving betekent niet dat je het vertoonde gedrag goedkeurd. Het betekent ook niet dat je het goedkeurd dat iemand dit in de toekomst (nog) doet. De pijnlijke daad zelf kan wel degelijk onvergevelijk zijn. Wat het Journey Intensive Seminar je laat zien is hoe je toegang kunt krijgen tot begraven celherinneringen die bij deze oude pijn horen en hoe je kunt vergeven op zielsniveau, jezelf en de persoon die je pijn deed.

Wanneer we onze pijnlijke verhalen keer op keer doorleven kan het schade aan onze gezondheid teweeg brengen. Iedere keer dat we deze verhalen herhalen, zij het in je gedachten of hard op, lokken we emoties uit die door iedere cel van ons lichaam

Emoties zijn letterlijk energie in beweging.

Emoties komen en gaan. Kinderen kunnen binnen een paar seconden van lachen naar huilen gaan. Als gevolg van sociale conditionering, hebben velen van ons geleerd emoties te onderdrukken of te vermijden en we hebben onszelf daarmee geleerd om onze werkelijke gevoelens af te sluiten. Soms houden we ze zelfs vast of komen we vast te zitten in een specifieke emotie. Wanneer gevoelsenergie stagneert of ontkend wordt heeft dat een enorme negatieve impact op ons leven.

Sommige emoties hebben helende kwaliteiten. Andere kunnen ons, wanneer die herhaaldelijk voorkomen, natuurlijke systeem om te helen verstoren. Vergeving onderbreekt deze negatieve spiraal en nodigd ons uit om nieuwe, gezondere, overtuigingen aan te nemen die in overeenstemming zijn met onze hoogste en diepste heling.

Veel mensen zijn bang voor hun emoties.

In het wild doen dieren iets wat mensen niet doen. Een antilope, die ontsnapt is aan de klauwen van een cheetah, schudt letterlijk de, tijdens de achtervolging geproduceerde adrenaline van zich af.

Na dramatische en hoog emotionele gebeurtenissen, zorgt onze sociale conditionering er vaak voor dat we de opgebouwde energieen niet loslaten maar ergens in ons lichaam vasthouden. In plaats van het op natuurlijke wijze loslaten van emoties, slaan we ze op zodat ze in ons onderbewuste schade kunnen gaan aanrichten. Als gevolg daarvan wordt iedere beslissing die we in het leven nehmen veinvloed door deze onderdrukte gevoelens. Zonder ons helemaal te realiseren waarom, nehmen we continue beslissingen die niet in ons beste belang zijn. Deze patronen en gedragingen saboteren ons leven op ieder niveau.

Totdat je op een dag wakker wordt.

Soms zorgt een kristaliserende ervaring of een traumatische belevenis er plotseling voor dat we ons bewust worden van onze eigen verantwoordelijkeheid voor geluk en gezondheid. We kunnen niet langer een ander de schuld geven of buiten onszelf blijven zoeken naar hulp. In plaats daarvan moeten we leren hoe we onze eigen kristalmomenten uit het verleden kunnen ontdekken en de daar opgeslagen energieen op een gezonde manier los kunnen laten. Dit zal ons in staat stellen om een rijk leven te leiden waarin emotie een onderdeel is van stralende gezondheid en vrijheid.

De cultuur en bijbehorende overtuigingen, waarin wij leven kunnen significant bijdragen aan de kwaliteit van ons leven. Het kan zijn dat we geleerd hebben dat het uiten van emoties op een gezonde manier niet kan of mag, helemaal niet als deze verbonden zijn aan mogelijk traumatische ervaringen. Als gevolg daarvan is het mogelijk dat we allergisch geworden zijn voor onze diepste gevoelens en dat het leven ergens in de middenmoot geleefd wordt, niet te veel en niet te weinig emotie aub. We onderwerpen ons aan de middelmaat.

Voorbeelden van deze „middelmaat“ zijn

 • Geïrriteerd
 • Hoe gaat het? Goed…
 • Leuk
 • Alles is goed
 • Verdrietig
 • Alles oké…
 • Gefrustreerd

Diepere gevoelens zijn vaak de emoties die in de ‘no-go-zone’ vallen. Deze zijn niet beschikbaar of verboden. Voorbeelden zijn o.a.:

 • Passie
 • Woede/Razend zijn
 • Lust
 • Haat
 • Liefde
 • Rouw
 • Enthousiasme
 • Goede samaritaan zijn

Deze meer intense, expressieve gevoelens zijn soms beangstigend voor mensen omdat zij ze associeren met ongezond gedrag. Bijvoorbeeld: iemand die getuige is geweest van een woedeaanval van een ander, waar fysiek geweld aan te pas is gekomen, kan deze twee zaken aan elkaar gaan verbinden. Woede en fysiek geweld gaan dan bij elkaar horen, op een onbewust niveau. Woede is hetzelfde als fysiek geweld. Dat maakt de emotie ‚woede’ verboden terrein voor hen want woede is een energie die beschadigd en vernietigd.

We moeten leren dat gevoel en gedrag niet bij elkaar horen

Tijdens het JOURNEY INTENSIVE SEMINAR LEER JE HOE

De Journey methode is een simpele en effectieve manier om toegang te krijgen tot de onderliggende programma’s die je in je leven geinstalleerd hebt. Het biedt een eenvoudige manier om oude, ondermijnende gewoontes te herkennen en om ze om te draaien naar bewust zijn en bewust leven. Dit stelt ons in staat om emoties volledig te voelen en onze als gevolg daarvan, acties wijs te kiezen. Het leert ons om:

WORDT EMOTIONEEL INTELLIGENTER

Tijdens het Journey Intensive Seminar ontdek je hoe je je gedrag los kunt koppelen van je gevoel en hoe je jezelf vervolgens op een gezondere manier kunt uiten en gedragen. Het is niet langer noodzakelijk meer om net te doen alsof, om je ware gevoelens te verbergen onder disfuntioneel gedrag of ongezonde gewoontes. Wanner je begint met het opschonen van he overtuigingssystemen zul je merken dat je gezondheid vooruitgaat, emotionele en fysieke gezondheid. Alle beslissingen die je begint te nehmen zullen oplijnen met het hoogste en diepste doel en diepste heling in je leven. Je begint je krachtig en doelbewust te leven en dat komt iedereen ten goede.

Emoties zijn de weg naar de ziel

Door middel van vergeving, met liefde en aandacht ondersteund, leren we hoe we onze persoonlijke demonen onder ogen kunnen komen en onszelf kunnen vergeven voor ons eigen gevoel van falen zodat wij een nieuwgevonden vrijheid kunnen beleven.


ZET DE EERSTE STAP OP EEN JOURNEY INTENSIVE SEMINAR

Het driedaagse Journey Intensive Seminar zal je leven voorgoed veranderen. Het is de eerste stap in bereidheid en moed om je eigen waarheid uit te spreken over jouw ervaringen uit het verleden en om ermee in het reine te komen. Wanneer je de waarheid in het licht van je eigen wijsheid erkent, kun je jezelf en anderen vergeven en voor eens en voor altijd, in ieder gebied van je leven, te gedijen en groeien.

Je zult jezelf beter begrijpen op een diep niveau, iets dat je waarschijnlijk niet voor mogelijk had gehouden. En je zult onweerlegbare verbanden leggen tussen emotioneel en fysiek welbevinden in het besef dat het een niet zonder het andere kan.

De technieken die je tijdens het seminar aanleert zullen je ondersteunen en die kun je voor de rest van je leven inzetten voor je eigen geluk, fysieke gezondheid, je relaties, mentale gezondheid, rijkdom en piritueel bewustzijn. Al deze gebieden hangen met elkaar samen en gezondheid in een gebied druppelt door naar alle andere gebieden. Wanner je begint met het maken van bewuste keuzes kun je werkelijk het leven ten volle gaan genieten.

Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk en je toe te leggen op je eigen heling.

Boek nuGratis E-BookGratis E-Book

WEITERE INFORMATIONEN

Conscious Company Ltd.
t/a The Journey
PO Box 356
Bridgend CF31 9NS
UK
© Copyright 2020, The Journey - all rights reserved.
design by mmp, code by The Journey