Loading...
Facebook Google
X
Download je gratis E-Book

BEWUSTE RELATIES EN GELUK

Er zijn op dit moment 7,4 miljard menses op deze aarde.

Ondanks het feit dat er meer mensen op onze planeet dan ooit tevoren, is er ironisch genoeg ook meer eenzaamheid. Het geluk is natuurlijk niet een spel van aantallen

Helaas, vallen velen van ons ten prooi aan het sprookje dat op een dag iemand ons zal komen en redden ons gelukkig zal maken. Wij streven ernaar om onze 'zielsverwant' te ontmoeten, zodat al onze problemen op magische wijze zullen verdwijnen. Of misschien spelen we de rol van redder, de beschermer van anderen uit zichzelf en uit het leven. De waarheid is dat geen van deze verhalen leidt tot een gelukkig ‘en we leven nog lang en gelukkig’ einde. In plaats daarvan moeten we ons realiseren dat een gezonde relatie een 'inside job' is die begint bij ons.

Het pad naar geluk.

Op een bepaald keerpunt in ons leven, beginnen we te begrijpen dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk en onze eigen heling. Gesterkt door deze waarheid zullen we beslissingen nemen op basis van de vrijheid, en leren om te bewegen in de richting van de mogelijkheden van het leven, begeleid door onze eigen innerlijk weten.

Tot die tijd, we zijn niet in balans met onszelf en voelen we ons gedesillusioneerd en eenzaam

Keer op keer krijgen we te horen dat het houden van onszelf cruciaal is voor de kwaliteit van de relaties die we hebben met anderen. En vervolgens in de volgende adem krijgen we te horen dat, als we willen voldoen aan onze eigen behoeften, we egoïstisch en narcistisch moet zijn. Dit leidt tot verwarrende gedachten en chaotisch gedrag. We worden op het verkeerde been gezet en op zoeken naar externe toestemming en goedkeuring, altijd maar proberen om aan de verwachtingen van andere mensen voor onze eigen verwachtingen te voldoen. Onze enige hoop is dat hun wensen onze eigen interne behoeften weerspiegelen.

Als we niet echt van onszelf houden kunnen we niet van iemand anders houden.

Zelden leidt het voorzien in de behoeften van andere mensen tot ons eigen echte geluk. In plaats daarvan voelen we wrok en bitterheid in de richting van de andere persoon voor het niet krijgen waar we recht op denken te hebben! Dit is een schadelijke cyclus van zelf-misbruik en misbruik van anderen.

Het probleem is dat als we vragen: "Wat maakt je gelukkig? 'We het vaak niet weten. Waarom weten we niet? Hoe zijn we in het idee gaan geloven dat anderen in onze behoeften kunnen voorzien? Wie kwam met het idee dat iemand 'onze betere helft zou kunnen zijn’?

Het antwoord is luisteren naar je eigen innerlijke wijsheid.

De meesten van ons zijn nooit aangemoedigd om in te voelen met onze intuïtie, of om te worden geleid door innerlijke wijsheid van ons lichaam. In plaats daarvan zijn we gehersenspoeld door de maatschappij en geprogrammeerd door angst en macht om ons te houden aan overtuigingen van anderen. Dit weerhoudt ons van het luisteren naar onze eigen interne kompas.

Onze overtuigingen komen daardoor direct van onze:

  • 1. Families
  • 2. Culturen
  • 3. Religies
  • 4. Geslacht
  • 5. Persoonlijke Ervaringen
  • 6. Media
  • 7. Maatschappij
  • 8. Rolmodellen
  • 9. Collega’s
  • 10. Vrienden etc.

Relaties testen de diepte van onze transformaties.

Het kan erg ontkrachtend voelen als we alle besluitvorming uit handen geven aan anderen uit angst voor verlies van hun liefde, toestemming of goedkeuring. Relaties testen daarom onze wilskracht en inzet voor onze eigen transformatie, want als een kuddedier is de mens in een element van overleven verstrikt, overlevingstrategien waaraan moet worden voldaan.

De Piramide van Maslow illustreert de stadia van de groei bij de mens. Het beschrijft het patroon dat menselijke motieven algemeen bewegen, beginnend met fysiologische behoeften aan de fundamentele basis van de piramide

Allereerst moeten we aan onze basisbehoefte voldoen

Als ras worden wij gedreven door het moeten vervullen van onze basisbehoefte door 3 instinctieve drijfveren


De volgorde van deze is verschillend voor ieder van ons, en zal ook veranderen mettertijd, afhankelijk van andere factoren. Kijkend naar de Piramide van Maslow en de drie instinctieve drijfveren, is het duidelijk dat, als we niet voldoen aan onze basisbehoeften, we geen kans maken om in een gelukkige relatie te staan met iemand, zeker niet onszelf.

Als je in conflict met jezelf bent resulteert dat in pijn die in al onze relaties doorsijpelt,een giftige cocktail van ellende voor iedereen creert.

Op de Journey Intensive, leer je hoe je verliefd kunt worden op je ware zelf en intiem kunt zijn met je wensen en behoeften, zodat je definitief weet wat je gelukkig en tevreden maakt.

Je zult effectieve persoonlijke processen ervaren die:

Zet jezelf op de eerste plaats en creeer bewuste relaties met anderen

Zodra jw een bewust geloofssysteem hebt gecreeert en je voor de volle toestemming voor jezelf bent gegaan in de behoefte om jezelf te voorzien in al je behoeftes op alle niveaus, kun je overwegen om gezonde relaties met anderen aan te gaan.

Je relatie met jezelf en anderen hoeft niet wederzijds en/of exclusief zijn. Je hoeft niet alles al te hebben samen om samen te leren groeien om te en helen met die andere persoon. Om een bewuste relatie wilt hebben, moet elke persoon beslissingen nemen ter ondersteuning van hun eigen geluk en voldoening - en hetzelfde voor de ander.

Onze liefde voor onszelf en anderen roeit eenzaamheid uit.

Het driedaagse Journey Intensive seminar zal je leven voor altijd veranderen. Je zult jezelfeindelijk begrijpen op een niveau dat je nog nooit voor mogelijk had gehouden. En je maakt onmiskenbare verbindingen tussen je emotionele en fysieke welzijn – om voor altijd te beseffen dat de een de ander beïnvloedt. Dit geeft je de moed en de hefboomwerking om schoon schip te maken met je verleden, de waarheid van je eigen directe ervaringen te spreken, en jezelf en anderen te vergeven, zodat je voor eens en altijd kan helen in elk ieder gebied en elk aspect van je leven.

De technieken die je leert zullen je geluk, lichamelijke gezondheid, relaties, geestelijke gezondheid, geestelijk ontwaken en rijkdom voor de rest van je leven allemaal ondersteunen. Al deze aspecten zijn met elkaar verbonden en onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus de heling die je in een aspect ervaart zal doorsijpelen naar de anderen. Wanneer je begint om bewuste keuzes te maken kun je eindelijk beginnen om je leven ten volle te leven.

Leg je toe op je eigen heling. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen geluk.

Boek nuGratis E-BookGratis E-Book

WEITERE INFORMATIONEN

Conscious Company Ltd.
t/a The Journey
PO Box 356
Bridgend CF31 9NS
UK
© Copyright 2020, The Journey - all rights reserved.
design by mmp, code by The Journey